Bhutan

Gegrepen door de wildernis: ontdek het dierenrijk van Bhutan

Bhutan Rondreizen

Gegrepen door de wildernis: ontdek het dierenrijk van Bhutan

Het mysterieuze Bhutan

Bhutan, een klein koninkrijk gelegen in de Himalaya, staat bekend om zijn prachtige landschappen en rijke biodiversiteit. Dit mystieke land trekt jaarlijks duizenden avonturiers en natuurliefhebbers van over de hele wereld aan. Een van de meest fascinerende aspecten van Bhutan is zijn unieke dierenrijk. Met diverse beschermde gebieden en nationale parken herbergt het land een overvloed aan zeldzame en bedreigde diersoorten. In dit artikel nemen we je mee op een reis door het dierenrijk van Bhutan.

De majestueuze tijgers van Bhutan

Bedreigd en beschermd

Bhutan is een van de weinige landen waar de tijgerpopulatie nog steeds groeit. Het land heeft intensieve inspanningen geleverd om deze majestueuze dieren te beschermen en hun leefgebied te behouden. Het Royal Manas National Park, een beschermd gebied in Bhutan, speelt een cruciale rol bij het behoud van deze bedreigde diersoort. Hier kunnen avonturiers genieten van het zien van tijgers in hun natuurlijke habitat, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan hun bescherming.

De koning van het oosten

In het oosten van Bhutan, in het Bumdeling Wildlife Sanctuary, ligt het heiligdom van de koning van het dierenrijk – de Bengaalse tijger. Met zijn statige verschijning en krachtige aanwezigheid is de tijger een symbool van moed en respect. Een ontmoeting met deze majestueuze wezens in het wild is een ervaring die je voor altijd zal bijblijven.

Het betoverende vogelparadijs

Waar vogelliefhebbers thuiskomen

Bhutan staat bekend als een paradijs voor vogelliefhebbers. Met meer dan 770 soorten vogels biedt het land een ongeëvenaarde biodiversiteit. Het Phobjikha-vallei nationaal park is een populaire bestemming voor vogelspotters vanwege zijn overvloed aan trekvogels, waaronder de zwarte nek kraanvogel. Deze elegante vogels zijn een lust voor het oog en trekken jaarlijks vele bezoekers van over de hele wereld aan.

De kleurrijke beroemdheden van Bhutan

Bhutan herbergt ook enkele van de meest kleurrijke vogels ter wereld. De Himalaya-saïmiri, een prachtige vogel met felgekleurde veren, is een veelvoorkomende verschijning in de bossen van Bhutan. Daarnaast kun je ook de scharlaken-naped trogon, de Himalaya-monierrabij en de zonnegroene parkiet tegenkomen. Het observeren van deze exotische vogels in hun natuurlijke omgeving is een ware traktatie voor elke vogelliefhebber.

Op zoek naar het zeldzame

De sneeuwluipaard: een toekomstig icoon

Bhutan huisvest een van de meest bedreigde katachtigen ter wereld: de sneeuwluipaard. Met zijn prachtige vacht en imposante bouw is het een van de meest fascinerende dieren om te zien. Het Wangchuck Centennial Park biedt een veilige schuilplaats voor deze zeldzame soort. Hoewel een ontmoeting met een sneeuwluipaard geen garantie is, is de kans om deze prachtige wezens te zien de moeite waard.

De gouden takin

Een ander uniek dier dat Bhutan herbergt, is de gouden takin. Deze intrigerende wezens, ook wel bekend als “de nationale dier van Bhutan”, zijn een combinatie van een geit en een rund. Met hun vreemde uiterlijk en serene aanwezigheid zijn ze een van de meest geliefde dieren van het land. In het Jigme Dorji National Park kun je deze zeldzame dieren tegenkomen terwijl ze vreedzaam grazen in de weelderige valleien.

De betovering van het dierenrijk van Bhutan

Bhutan is een paradijs voor natuurliefhebbers en avontuurlijke zielen. Met zijn diverse en unieke dierenrijk laat het land ons kennismaken met een wereld van schoonheid en betovering. Van majestueuze tijgers en kleurrijke vogels tot zeldzame katachtigen en geheimzinnige takins, Bhutan biedt een ongeëvenaarde kans om te genieten van wilde natuur en buitengewone biodiversiteit. Een reis naar dit bijzondere land zal zeker de harten van vogelliefhebbers en dierenliefhebbers over de hele wereld veroveren.

Ook Bhutan