Bhutan

Wandel door het wild: wilde dieren van Bhutan

Bhutan Rondreizen

Wandel door het wild: wilde dieren van Bhutan

Een paradijs voor natuurliefhebbers

Bhutan, een klein koninkrijk gelegen in de Himalaya, wordt vaak aangeduid als het ‘land van de Donderende Draak’. Dit adembenemende land staat bekend om zijn ongerepte natuur en rijke biodiversiteit. Voor natuurliefhebbers is Bhutan een waar paradijs. Het land herbergt verschillende wilde dieren die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Het verkennen van de flora en fauna van Bhutan tijdens een wandeling door het wild is een unieke ervaring.

Dieren in het wild

Bhutan is de thuisbasis van enkele van de meest zeldzame en bedreigde diersoorten ter wereld. Het land heeft een indrukwekkende verscheidenheid aan wilde dieren, variërend van grote zoogdieren tot kleurrijke vogels. Een van de meest iconische dieren van Bhutan is de Bengaalse tijger. Deze majestueuze dieren kunnen worden waargenomen in de afgelegen bossen en nationale parken. Andere grote zoogdieren die in Bhutan te vinden zijn, zijn onder andere de Aziatische olifant, de Aziatische zwarte beer en de gouden pandabeer.

Naast deze grote zoogdieren, zijn er ook talloze andere dieren die de bossen van Bhutan bewonen. Herten, wilde zwijnen, jakhalzen en luipaarden zijn slechts enkele van de vele diersoorten die je zou kunnen tegenkomen tijdens een wandeling door het wild. Bhutan is ook een broedplaats voor verschillende soorten trekvogels, waaronder de zeldzame zwarte nek-kraanvogel. Vogelliefhebbers zullen dan ook zeker genieten van de verscheidenheid aan vogelsoorten die hier te vinden zijn.

Behoud van de wilde dieren

De regering van Bhutan hecht veel belang aan het behoud van de rijke biodiversiteit van het land. Meer dan 60% van het land is bedekt met bossen, die als natuurlijke habitat dienen voor wilde dieren. Bhutan heeft ook verschillende nationale parken en natuurreservaten opgericht om de dieren en hun leefgebieden te beschermen. Een bekend voorbeeld hiervan is het Royal Manas National Park, een UNESCO-werelderfgoed en thuisbasis van een grote verscheidenheid aan dieren in het wild.

Daarnaast heeft Bhutan ook maatregelen genomen om stroperij en illegale handel in bedreigde diersoorten tegen te gaan. Deze inspanningen hebben bijgedragen aan het behoud van de wilde dieren en hebben ervoor gezorgd dat Bhutan een veilige haven blijft voor bedreigde diersoorten.

Geniet van een wandeling in de natuur

Bhutan biedt verschillende mogelijkheden voor het verkennen van de wilde dieren tijdens een wandeling door het wild. Er zijn tal van wandelpaden en trekkingroutes die je kunt volgen om de prachtige flora en fauna van het land te ontdekken. Begeleide wandeltochten worden ook aangeboden, waarbij ervaren gidsen je meenemen naar de beste plekken om wilde dieren te spotten.

De meest populaire gebieden om wilde dieren te observeren zijn het Jigme Dorji National Park en het Phobjikha-vallei. Deze gebieden staan bekend om hun overvloed aan dieren in het wild en bieden adembenemende landschappen om van te genieten tijdens het wandelen. Het is raadzaam om van tevoren een vergunning aan te vragen, aangezien beperkingen worden opgelegd om verstoring van de dieren te voorkomen.

Conclusie

Een wandeling door het wild in Bhutan is een unieke ervaring voor natuurliefhebbers. Het land biedt een overvloed aan wilde dieren en prachtige landschappen om van te genieten. De inzet van de Bhutaanse regering voor natuurbehoud heeft ervoor gezorgd dat de wilde dieren van Bhutan goed beschermd zijn. Of je nu een vogelliefhebber bent, wilt genieten van majestueuze tijgers of gewoon wilt wandelen in een ongerepte natuurlijke omgeving, Bhutan heeft voor elk wat wils. Trek je wandelschoenen aan, verken het wild en laat je betoveren door de schoonheid van dit Himalaya-juweeltje.

Ook Bhutan