Bhutan

Wilde dieren spotten in het mystieke land Bhutan

Bhutan Rondreizen

Wilde dieren spotten in het mystieke land Bhutan

Ontdek de unieke fauna van Bhutan

Bhutan, gelegen in de oostelijke Himalaya, staat bekend om zijn adembenemende landschappen en rijke culturele erfgoed. Maar wist je dat dit mystieke land ook een schat aan wilde dieren herbergt? Van majestueuze tijgers tot zeldzame rode panda’s, Bhutan biedt een unieke kans om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te spotten.

Tijgers spotten in het Royal Manas National Park

Een van de beste plekken om tijgers te spotten is het Royal Manas National Park, een van de oudste nationale parken van Bhutan en tevens een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Met zijn uitgestrekte bossen en weelderige graslanden, biedt dit park een ideale leefomgeving voor deze majestueuze roofdieren. Ga op pad met ervaren gidsen en verken de steile valleien en kronkelende rivieren van het park in de hoop een glimp op te vangen van een tijger die door het struikgewas sluipt.

Rode panda’s in het Jigme Dorji National Park

Een ander iconisch dier dat je in Bhutan kunt tegenkomen, is de zeldzame rode panda. Het Jigme Dorji National Park, gelegen in het westen van Bhutan, is een van de belangrijkste beschermde gebieden voor deze bedreigde diersoort. Met zijn dichte bamboe bossen en gematigde loofbossen, biedt dit park een ideale habitat voor de rode panda. Trek door het bergachtige terrein en houd je ogen open voor deze schattige en kleurrijke wezens in de boomtoppen.

Bezoek het Takin reservaat voor unieke dieren

De nationale dier van Bhutan, de takin, is een andere fascinerende diersoort die in dit land te vinden is. Deze unieke en mysterieuze dieren lijken een kruising tussen een geit en een koe, en worden beschouwd als heilige wezens vanwege hun betekenis in de Bhutaanse mythologie. Breng een bezoek aan het Takin reservaat nabij Thimphu, de hoofdstad van Bhutan, en zie deze bijzondere dieren van dichtbij grazen in hun natuurlijke omgeving.

Andere wilde dieren in Bhutan

Naast tijgers, rode panda’s en takins biedt Bhutan ook de mogelijkheid om andere wilde dieren te ontdekken. In het Phobjikha-vallei kun je bijvoorbeeld de elegante zwarte nek kraanvogels spotten, die van oktober tot februari in deze regio migreren. Andere diersoorten die je kunt tegenkomen zijn de Bengaalse tijgerkat, de sneeuwluipaard, de Aziatische zwarte beer en verschillende soorten apen en herten.

Conclusie

Bhutan is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers die graag wilde dieren spotten. Met zijn diverse ecosystemen en goed georganiseerde natuurbescherming, biedt het land een unieke kans om enkele van ‘s werelds zeldzaamste dieren in het wild te zien. Dus pak je verrekijker en camera in, en ga op ontdekkingstocht door de mysterieuze wildernis van Bhutan. Wie weet sta jij straks oog in oog met een majestueuze tijger of een schattige rode panda.

Ook Bhutan