Bhutan

Ontdek de wilde schoonheid van Bhutan’s dierenrijk

Bhutan Rondreizen

Ontdek de wilde schoonheid van Bhutan’s dierenrijk

Bhutan, een klein koninkrijk in de Himalaya, staat bekend om zijn adembenemende landschappen en rijke biodiversiteit. Het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers, met een overvloed aan wilde dieren die in harmonie leven met de lokale bevolking. In dit artikel nemen we je mee op een reis door Bhutan’s dierenrijk, waar je enkele van de meest fascinerende en unieke dieren ter wereld kunt ontdekken.

De majestueuze tijger

In de dichte bossen van Bhutan leeft een van de meest iconische dieren ter wereld: de tijger. Bhutan herbergt een aanzienlijk aantal tijgers en heeft zelfs een speciale instelling, de “Takin Preserve,” opgericht om deze majestueuze dieren te beschermen. Een ontmoeting met een tijger in zijn natuurlijke habitat is een ervaring die je nooit zult vergeten. Maar wees gewaarschuwd, tijgers zijn solitaire dieren en kunnen zich goed verstoppen, dus het kan wat geluk en geduld vergen om er een te spotten.

De mysterieuze sneeuwluipaard

Een andere zeldzame bewoner van de Bhutanese bergen is de sneeuwluipaard. Met zijn prachtige witte vacht, elegante lichaamsbouw en mysterieuze uitstraling is de sneeuwluipaard een van de meest begeerde dieren om te spotten. Bhutan heeft verschillende beschermde gebieden, zoals het Jigme Dorji National Park, die dienen als toevluchtsoorden voor deze bedreigde diersoort. Hoewel ze moeilijk te vinden zijn, kun je met de hulp van ervaren gidsen en trackers een glimp opvangen van deze majestueuze katachtige.

De kleurrijke vogelwereld

Bhutan staat ook bekend om zijn diverse en kleurrijke vogelwereld. Met meer dan 770 vogelsoorten is het een paradijs voor vogelliefhebbers. Van de bedreigde zwarte halskraanvogels tot de kleurrijke goudkroonvliegenvanger, Bhutan biedt een overvloed aan unieke en zeldzame vogels die je nergens anders ter wereld zult vinden. Een bezoek aan de Phobjikha-vallei, een belangrijk overwinteringsgebied voor trekvogels, is een must voor elke vogelaar.

De speelse rode panda

Een van de meest geliefde dieren van Bhutan is de rode panda. Met zijn pluizige rode vacht en speelse persoonlijkheid is deze kleine panda een echte charmeur. Bhutan heeft verschillende beschermde gebieden waar de rode panda voorkomt, zoals het Bumdeling Wildlife Sanctuary. Hoewel het spotten van een rode panda een uitdaging kan zijn vanwege hun verlegenheid, is het de moeite waard om de tijd te nemen om deze schattige wezens te zoeken.

Conclusie

Bhutan’s dierenrijk is een schatkamer vol wilde schoonheid en fascinerende wezens. Van majestueuze tijgers tot mysterieuze sneeuwluipaarden, kleurrijke vogels en schattige rode panda’s, Bhutan biedt een unieke kans om deze dieren in hun natuurlijke habitat te observeren. Een reis naar Bhutan zal niet alleen je hart doen overslaan vanwege de adembenemende landschappen, maar ook vanwege de ontmoetingen met deze prachtige dieren. Dus pak je verrekijker en camera in en laat je onderdompelen in de wilde schoonheid van Bhutan’s dierenrijk.

Ook Bhutan